RSS

Веде подвійну гру, — Гнап розповів, що змусило «жадібного» #Порошенко відмовитися від кондфабрики в російському Липецьку

января 20, 2017

Roshen-Lipetsk1-500x354

 

Президент України Петро Порошенко досить жадібна людина, тому тягнув із зупинкою виробництва на Липецькій фабриці Roshen до останнього, заявив у коментарі журналістам Дмитро Гнап, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Прийняттю рішення про зупинку виробництва на Липецької фабриці Roshen могли сприяти заяви російської делегації на Всесвітньому економічному форумі в Давосі про успішну роботу підприємства президента України Петра Порошенка на території Росії. Такою думкою поділився журналіст Дмитро Гнап.

«Останньою краплею для Порошенка могли стати розповіді делегації РФ у Давосі про успішну роботу його фабрики в Липецьку. Є у нас інсайдерська інформація, що на економічному формі вони розповідали американським і європейським дипломатам і політикам, що у Порошенка в Росії все в порядку і бізнес його успішно там працює. А значить, він веде подвійну гру, вірити йому не можна і не варто вести з ним серйозні переговори. Очевидно, наслухавшись цього, президент вирішив виконати свою передвиборчу обіцянку», – зазначив журналіст.

За його словами, президент повинен був піти на цей крок ще в 2014 році.

«Чорних міток в цьому контексті для президента було предостатньо. Він людина розумна і прийняв правильне рішення. З іншого боку, він досить жадібний, тому тягнув із закриттям фабрики до останнього. А це потрібно було зробити ще в березні 2014 року, коли росіяни вторглися в Крим. Крок за кроком Порошенко доведеться здійснювати якісь дії, але те, що всі його обіцянки не будуть виконані, це очевидно», – підкреслив Гнап.

20 січня 2017 року стало відомо, що корпорація Roshen зупиняє виробництво на кондитерській фабриці в Липецьку.

В офіційній заяві корпорації говориться, що з 2013 року виробництво на фабриці скоротилося в три рази. Це пов’язано як з тиском російської влади, зокрема заборони Росспоживнаглядом у 2013 році імпорту української продукції Roshen на територію РФ, так і з «дискредитацією діяльності фабрики у російських та українських ЗМІ». Також знизився рівень купівельної спроможності населення.

700 працівникам фабрики повідомили про зупинку виробництва, уточнили в Roshen.

1 636 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям