RSS

#Порошенко: зняттю недоторканності з депутатів – так, імпічменту президента – ні

июля 7, 2017

Poroshenko-angl1-500x464

 

Про готовність внести на розгляд парламенту свій проект змін до Основного закону України заявив президент Петро Порошенко. Одна з пропонованих змін, яку прокоментував Порошенко у своєму виступі, стосується зняття депутатської недоторканності. Окрім цього, Основний закон, вважає президент, слід змінювати і стосовно децентралізації, назв областей України та у царині судочинства, повідомляє Український інформаційний портал.

Інколи реформи потребують змін до Конституції, заявив Петро Порошенко. Тож час «позбавитись від анахронізму» – депутатської недоторканності, який заважає працювати антикорупційним відомствам, — сказав глава держави.

«Зміни до Конституції, які вимагають політичної волі від народних депутатів урівняти себе в правах з громадянами України, готові.

Сподіваюся, що народні обранці в недалекому майбутньому ухвалять рішення про зняття депутатської недоторканості», – заявив президент.

«Мій проект змін до Конституції готовий. Вимагає він політичної волі від народних депутатів: раз і назавжди урівняти себе з громадянами України. Так, як ми зняли недоторканність із суддів», – сказав Порошенко.

Із боку президента це нагадує, швидше, загравання з виборцями, аніж реальну пропозицію, вважає директор Центру демократії та верховенства права Тарас Шевченко. Мовляв, подібні ініціативи ухвалюються «на ура» в першому читанні, а потім до них ніколи не повертаються, додає експерт.

Пропонуючи конституційні зміни, глава держави не обмовився про готовність чітко прописати в них і спростити процедуру оголошення імпічменту президенту України. Сьогодні можливості депутатів ВРВ відправити його у відставку виглядають ефемерними через украй складну процедуру здійснення такого кроку.

Своє бачення того, що необхідно змінити в Конституції, висловив на своїй сторінці у Facebook і екс-прем’єр Арсеній Яценюк. Він вважає, що потрібна нова управлінська модель із чітким розподілом відповідальності та системою стримувань і противаг. Яценюк також висловив упевненість у тому, що «чинний парламент і президент зможуть ухвалити нову редакцію Конституції».

151 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям