RSS

Нардеп #Купрій хоче дізнатися, чи легально #Порошенко купує зброю для армії

августа 31, 2017

Poroshenko-cukerka1-500x283

 

Народний депутат України Віталій Купрій направив депутатський запит президенту України Петру Порошенку з проханням повідомити, як чином йому вдається легально купувати зброю і передавати його армії, а також просив повідомити про джерела походження коштів.

Про це йдеться в запиті народного депутата, який він опублікував на своїй сторінці в Facebook, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Президент Порошенко хвалить себе за те, що нібито допоміг збройним силам України на суму понад 500 млн грн. Кілька днів тому він у Кропивницькому з гордістю заявив перед нашими спецназівцями, що дарує їм 100 снайперських комплексів, у складі 82-х 7-62 мм карабінів Z-10 (.308 Winchester) і 18 гвинтівок Savage під патрон 338 Lapua Magnum оптика, далекоміри і десятки тисяч патронів. Мене зацікавила ця інформація, адже пересічному громадянину купити в супермаркеті таку зброю не вдасться, за це навіть передбачена кримінальна відповідальність (ст.263 КК)», — написав народний депутат.

«Отже вирішив запитати у президента, де і як він купує зброю для армії. Яку форму оплати використовує. Взагалі з чого набралося півмільярда його пожертвувань. Повідомлю громадськість про отриману відповідь», — зазначив Купрій.

Раніше народний депутат Володимир Ар’єв повідомив ресурсу Ukrainian military pages, що президент Петро Порошенко витрачає власні кошти на придбання зброї, яке передає Збройним силам України. Так, з початку російської агресії проти України Петро Порошенко витратив понад 500 млн гривень власних коштів на допомогу ЗСУ, в тому числі кілька десятків мільйонів для 3-го окремого полку спеціального призначення сил спеціальних операцій (до 2016 року оперативного командування «Південь» Сухопутних військ) . Серед переданої допомоги автомобілі, бронежилети, спорядження, форма, теплі речі, а також 100 снайперських комплексів, у складі 82-х 7-62-мм карабінів Z-10 (308 Winchester) і 18 гвинтівок Savage під патрон 338 Lapua Magnum, оптика, далекоміри і десятки тисяч патронів», — уточнює видання.

21 серпня під час візиту президента в 3-й окремий полк спецпризначення, який дислокується в Кропивницькому, командир полку передав Порошенку символічний подарунок з гільзами від патронів випущених з цих гвинтівок, з іменами загиблих побратимів.

219 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям