RSS

#Україна – одна із 7 країн, які не провели розслідування після панамського скандалу з офшорами. Відео

сентября 9, 2017

Poroshenko-ofshori1

 

На жаль, питання офшорів президента та інших високопосадовців в Україні взагалі не розслідується. Таку думку висловив народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції Віктор Чумак. Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Я побачив, що у роботі НАЗК відбуваються певні маніпуляції, тому і відмовився від членства у цьому агентстві. На сьогодні, той склад НАЗК, який існує, не влаштовує більшість громадян. Адже там є допустимими певні компроміси та підлаштованість під владу», – зазначив Чумак.

Так, продовжує нардеп, наглядним прикладом є ситуація із садибою Петра Порошенка, яка розташоване на іспанському узбережжі.

«Ця власність президента України записана на якийсь із його офшорів, після чого НАЗК говорить, що це не є власним майном Порошенка. Але такого не може бути. Якщо людина проводить певний вільний час у такому місці, і не використовує його для виробництва, то це вважається приватною власністю», – пояснив Чумак.

Також він зауважив, що, на жаль, питання офшорів президента в Україні взагалі не розслідується.

«Україна є однією із 7 країн зі всього світу, яка після панамського скандалу не почала розслідування щодо офшорів своїх високопосадовців. І це, на мою думку, є великою ганьбою», – констатував Віктор Чумак.

3 квітня 2016 року міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ) в межах проекту «Панамський архів» (Panama Papers) опублікував масштабне розслідування про офшори сотень світових політиків, бізнесменів, спортсменів та діячів культури.

310 переглядів

Комментариев нет

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

ТАКОЖ ПО ТЕМІ

ОСТАННІ РОЗСЛІДУВАННЯ


БанкИск - Сообщество обманутых банками клиентов
Украина онлайн статистика Спротив. Часопис про свавілля влади та громадський спротив незаконним діям